Nieuws

Servais Verherstraeten wil sluiting gevangenis Hoogstraten herbekijken

CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten wil dat de regering de sluiting van de gevangenis van Hoogstraten herbekijkt. De beslissing om die te sluiten in de huidige context van overbevolking is een vergissing, zegt hij.

Cd&v wil benoemingsvoorwaarden voor rechters in het Grondwettelijk Hof grondig hervormen

Cd&v-Kamerleden Servais Verherstraeten en Jan Briers hebben een voorstel van bijzondere wet ingediend om de benoemingsvoorwaarden voor de rechters in het Grondwettelijk Hof te hervormen. In het voorstel van cd&v staat dat voortaan alle rechters jurist moeten zijn, moet niet langer de helft van de rechters oud-politicus zijn, kunnen voortaan ook advocaten rechter in het Grondwettelijk Hof worden, worden de taalvereisten aangescherpt en de quota met betrekking tot het aantal vrouwelijke rechters eerlijk verdeeld over de taalgroepen.

CD&V wil bouw van nieuwe generatie kerncentrales mogelijk maken

CD&V wil de bouw van kerncentrales van de vierde generatie mogelijk maken. Kamerleden Leen Dierick en Servais Verherstraeten dienden hierover een wetsvoorstel in.

Minnelijke schikkingen binnenkort niet meer fiscaal aftrekbaar

De Kamercommissie Financiën heeft het wetsontwerp diverse fiscale bepalingen goedgekeurd. Dit ontwerp bevat een aftrekverbod voor minnelijke schikkingen, gebaseerd op een voorstel van CD&V-Kamerleden Servais Verherstraeten en Steven Matheï. 

Sinds 2016 al 70 onderzoeken naar misbruik of fraude bij federale Ombudsman

De voorbije vijf jaar werden gemiddeld 14 klachten per jaar ingediend bij de federale Ombudsman. Dat blijkt uit cijfers opgevraagd door CD&V-Kamerlid en fractieleider Servais Verherstraeten aan minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).

CD&V wil briefstem mogelijk maken voor 75-plussers

CD&V-Kamerlid Servais Verherstraeten heeft vier wetsvoorstellen klaar om kiezers van 75 jaar en ouder toe te laten om per brief te stemmen. Dit wil hij mogelijk maken voor de federale, de regionale en de Europese verkiezingen. De christendemocraten willen zo de participatie van ouderen in verkiezingen verhogen. 75-plussers behouden in het voorstel ook het recht om per volmacht of in persoon te stemmen.

Resolutie grensoverschrijdende treinverbinding Hamont Weert

Geen dieseltoestellen meer in de Kempen, maar moderner materieel.