Resolutie grensoverschrijdende treinverbinding Hamont Weert

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Op 18 mei werd de resolutie van CD&V-Kamerleden Steven Matheï en Jef Van den Bergh, die de regering oproept om de grensoverschrijdende treinverbinding Hamont-Weert te realiseren, unaniem goedgekeurd in de commissie Mobiliteit van de Kamer. 
Dit is een duidelijk signaal aan de regering. Er is een heel breed draagvlak voor de realisatie van deze grensoverschrijdende treinverbinding. Het is nu aan de minister om verder rond de tafel te gaan zitten met de Nederlandse collega’s om de nodige knopen door te hakken.

Nog nieuws. Eind mei eindigen de elektrificatiewerken tussen Mol en Hamont. Half juni volgt de openstelling. Dit zorgt voor veel verbeteringen op het spoor in de Kempen. Het gaat vooruit!

Nieuws

Servais Verherstraeten wil sluiting gevangenis Hoogstraten herbekijken

CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten wil dat de regering de sluiting van de gevangenis van Hoogstraten herbekijkt. De beslissing om die te sluiten in de huidige context van overbevolking is een vergissing, zegt hij.

Cd&v wil benoemingsvoorwaarden voor rechters in het Grondwettelijk Hof grondig hervormen

Cd&v-Kamerleden Servais Verherstraeten en Jan Briers hebben een voorstel van bijzondere wet ingediend om de benoemingsvoorwaarden voor de rechters in het Grondwettelijk Hof te hervormen. In het voorstel van cd&v staat dat voortaan alle rechters jurist moeten zijn, moet niet langer de helft van de rechters oud-politicus zijn, kunnen voortaan ook advocaten rechter in het Grondwettelijk Hof worden, worden de taalvereisten aangescherpt en de quota met betrekking tot het aantal vrouwelijke rechters eerlijk verdeeld over de taalgroepen.

CD&V wil bouw van nieuwe generatie kerncentrales mogelijk maken

CD&V wil de bouw van kerncentrales van de vierde generatie mogelijk maken. Kamerleden Leen Dierick en Servais Verherstraeten dienden hierover een wetsvoorstel in.